Bockhornsklöver Testosteron

Kan bockhornsklöver hjälpa till att öka testosteron?


Bockhornskrotstillskott används ofta av de som letar efter ett naturligt sätt att öka testosteronnivåerna.

Testosteron är ett könshormon hos både män och kvinnor som påverkar sexuell funktion, energinivåer, kognitiv funktion, benhälsa, humör och mer.

Dina testosteronnivåer sjunker naturligtvis när du blir äldre, och hälsotillstånd som fetma och diabetes är förknippade med låg testosteron, oavsett ålder. Testosteron tillskott kan hjälpa dig med detta problem. Du kan göra ett test för att kontrollera om du är osäker.

Testosteron brist, eller hypogonadism, beräknas påverka upp till 39% av män över 45 år. Detta tillstånd behandlas vanligtvis med hormonersättningsterapi, även om vissa söker alternativ som växtbaserade kosttillskott (10Trusted Source).

Bockhornsklöver är en kraftfull medicinalväxt

Det har använts genom historien för dess hälsofrämjande egenskaper och naturliga förmåga att behandla åkommor som sträcker sig från matsmältningsproblem till hudtillstånd (1Trusted Source).

Nyligen har fenegrreek blivit populär för sina påstådda effekter på testosteronnivåer, vilket får människor att undra om det kan hjälpa till att behandla lågt testosteron.

Den här artikeln beskriver vad fenegrreek är, dess potentiella hälsofördelar, och om den kan användas som ett naturligt sätt att öka testosteronnivåerna.

2 fantastiska bockhornsklöver testosteron produkter

Läs mer om att köpa testosteron-tabletter här.

 1. Maxulin
 2. Testofen

Andra fördelar bortsett från testosteron ökning

Bortsett från potentiellt nytta de med lågt testosteron, har fenegrreek visat sig förbättra din hälsa på andra sätt.

 • Kan öka bröstmjölkproduktionen. En ny granskning fann att fenegrreek signifikant ökade bröstmjölkproduktionen i fyra av de fem studier som ingick i översynen (16Trusted Source).
 • Kan minska höga blodsockernivåer. Studier har visat att fenegrreektillskott kan minska blodsockernivåerna och hemoglobin A1c – en markör för långsiktig kontroll av blodsocker – hos personer med diabetes (17Trusted Source, 18Trusted Source).
 • Innehåller antiinflammatoriska föreningar. Bockhornklöver innehåller antiinflammatoriska föreningar som flavonoid-antioxidanter, vilket kan bidra till att minska symtomen på vissa inflammatoriska tillstånd som astma (19Trusted Source).
 • Kan minska kolesterolet. En översyn av 12 studier påpekade att fenegrreek signifikant minskade de totala kolesterolnivåerna hos personer med prediabetes och typ 2-diabetes (20Trusted Source).
 • Kan ha anticancereffekter. Teströrstudier har visat att fenegrreekextrakt kan döda vissa cancerceller såsom lymfom och bröstcancerceller (21Trusted Source, 22Trusted Source).

Även om det är lovande krävs mer forskning innan starka slutsatser kan göras om fenegrreekens effekter på dessa förhållanden.

Gynnsamma effekter av tillskott av bukskyddsglykosid hos manliga personer under motståndsträning.

Syfte

För att utvärdera effektiviteten och säkerheten hos glykosidfraktionen av fenegrreek (Trigonella foenum-graecum) frön (Fenu-FG) på fysiologiska parametrar relaterade till muskelanabolism, androgena hormoner och kroppsfett hos friska manliga försökspersoner under ett 8-veckors resistensutbildningsprogram med hjälp av en blivande, randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad design.

Metoder

Sextio friska manliga individer randomiserades till intag av kapslar med Fenu-FG (1 kapsel på 300 mg, två gånger per dag) eller det matchande placebo i ett förhållande på 1: 1. Försökspersonerna deltog i ett övervakat program för motståndsträning under 4 dagar per vecka under 8 veckor. Resultatmätningarna registrerades vid rekryteringen (baslinjen) och i slutet av behandlingen (8 veckor). Effektivitetsutfallet inkluderade serumtestosteron (totala och fria) nivåer, muskelstyrka och repetitioner till misslyckande, metaboliska markörer för anabola aktiviteter (serumkreatinin och blodureakväve) och% kroppsfett. Standard säkerhetsmätningar såsom övervakning av biverkningar, vitala tecken, hematologi, biokemi och urinalys utfördes.

Resultat

Fenu-FG-tillskott visade betydande anabola och androgena aktiviteter jämfört med placebo. Fenu-FG-behandlade personer visade signifikanta förbättringar i kroppsfett utan minskad muskelstyrka eller repetitioner till misslyckande. Fenu-FG-tillskottet befanns vara säkert och tolererat.

Slutsats

Fenu-FG-tillskott visade fördelaktiga effekter hos manliga personer under motståndsträning utan några kliniska biverkningar.

Bockhornsklöver

Bockhornsklöver är en växt som är relaterad till klöver i utseende. Dess naturliga utfång inkluderar bland annat Medelhavsområdet, södra Europa och västra Asien. Fröna används i matlagning, som medicin, och för att maskera smaken av andra läkemedel som inte är trevliga för smaken. Bockhornsklöverfrön har en distinkt arom och smak som är jämförbar med lönnsirap. I Indien konsumeras bockhornsklöverblad råa som en grönsak.

Bockhornsklöver används muntligt för en mängd olika sjukdomar, inklusive diabetes, menstruationskramper, högt kolesterol och en mängd andra. Det finns dock inga starka vetenskapliga bevis som stöder de flesta av dessa påståenden.

Bockhornsklöver används som ingrediens i kryddblandningar och används i en mängd olika kök. Det används också som aromingrediens i bland annat imitation lönnsirap, måltider, drycker och tobaksprodukter.

Extrakt av bockhornsklöver används bland annat vid tillverkning av tvålar och kosmetika.

Bockhornsklöver testosteron

Bockhornsklöver är en typ av ört som innehåller föreningar som kallas furostanol saponiner, eftersom dess extrakt används som ett komplement (finns i vår bockhornsklöver testosteron) för att öka testosteronproduktionen.

För att undersöka förhållandet mellan bockhornsklöver och testosteron, endast ett fåtal forskning har gjorts hittills, med motstridiga resultat. En 2010 forskning tittade på 49 män som deltog i motståndsträning under loppet av åtta veckor samtidigt som de tog en 500mg bockhornsklöver tillägg dagligen. De upptäckte att hanarna avsevärt höjde sin styrka och kroppsfettnivåer, samt marginellt öka sina testosteronnivåer, efter att ha deltagit i studien.

Resultaten av en efterföljande forskning som genomfördes 2011 studerades under en period av sex veckor och bestod av 60 män som fick en 600mg bockhornsklöver tillägg som var hög i näringsämnen. Emellertid, Det fanns ingen betydande inverkan på testosteronnivåer, enligt forskarna. De observerade ökningar i männens sexlust, förmåga till orgasm, fysisk styrka och energinivåer. De antydde dock att tillägget kan vara användbart för att “upprätthålla” normala testosteronnivåer i kroppen.

I en annan forskning som genomfördes 2016 undersöktes äldre män mellan 43 och 75 år som var vid god hälsa. Under loppet av 12 veckor fick de 120 deltagarna ett 600mg bockhornsklöver tillägg varje dag. De avslutade frågeformulär om symtomen på androgen brist, och deras testosteronnivåer mättes som en del av studien. Enligt resultaten av studien förbättrades männens symtom när deras testosteronnivåer klättrade.

Sedan fanns det en 2017 forskning där 50 män deltog och fick en daglig 500mg bockhornsklöver tillägg som kompletterades med protodioscin (en växtkomponent tros öka sexuell lust) i 12 veckor. Forskarna upptäckte att de fria testosteronnivåerna hos 90 procent av individerna ökade med upp till 46 procent efter studien.

Bockhornsklöver verkar ha några uppmuntrande bevis för dess användning som en naturlig testosteron booster, som ses av resultaten. Men för att fullt ut förstå egenskaperna hos bockhornsklöver krävs större, långsiktig forskning. Dessutom finansierades de studier från 2010 och 2017 som nämns ovan av tillverkarna av bockhornsklövertillskott, och därför kan de inte betraktas som helt objektiva.

Bockhornsklöver biverkningar

Sedan fanns det en 2017 forskning där 50 män deltog och fick en daglig 500mg bockhornsklöver tillägg som kompletterades med protodioscin (en växtkomponent tros öka sexuell lust) i 12 veckor. Forskarna upptäckte att de fria testosteronnivåerna hos 90 procent av individerna ökade med upp till 46 procent efter studien.

För friska individer ser bockhornsklöver ut att vara någorlunda ofarligt.

Emellertid, som är vanligt med de flesta kosttillskott, mindre betydande bockhornsklöver biverkningar såsom diarré och matsmältningsbesvär har registrerats anekdotiskt, men de är sällsynta.

Minskad aptit är ett annat symptom som människor kan ha, vilket kan vara farligt om du har en ätstörning eller försöker gå upp i vikt.

Dessutom, vissa människor har rapporterat en märklig och något trevlig kroppslukt efter att ha tagit tillägget, även om detta inte har bevisats.

Fenugreek man biverkningar

Bockhornsklöver, en hälsofrämjande växt, missförstås ofta som en testosteron booster på grund av dess utseende. Detta är dock inte fallet i verkligheten! Det har en östrogen öka effekt! Någon medicin eller ört som ökar östrogennivåer kan i teorin inte öka testosteronnivåerna. Så, om du tar bockhornsklöver i hopp om att se en ökning av dina testosteronnivåer, Du har tur. Men oavsett om du tar bockhornsklöver för att bota lever-, tarm- eller magavvikelser, eller för att förhindra grått hår, bör du fortfarande övervaka mängden bockhornsklöver du konsumerar eftersom bockhornsklöver är välkänt för dess negativa effekter lika mycket som det är för de fördelar det ger. Överdriven användning av bockhornsklöver, särskilt hos personer som använder det för att bota grått hår, kan få allvarliga konsekvenser. Som ett resultat, håll utkik efter bockhornsklöver negativa effekter på håret.

Bockhornsklöver fördelar

Fenugreek fördelar inkluderar:
 1. Hjälper till vid viktminskning
 2. Åtgärd mot feber och halsont
 3. Förhindrar håravfall
 4. Hjälper matsmältningen
 5. Reglerar blodsocker och kontrollerar diabetes
 6. Få strålande hud
 7. Bekämpa mjäll
 8. Inducerar och underlättar barns födelse

Fenugreek hälsofördelar för kvinnor

I tusentals år har människor använt bockhornsklöver för att förbättra sin hälsa och sitt välbefinnande. Denna ört har traditionellt använts för att behandla matsmältnings- och andningsstörningar, liksom för kvinnors hälsoproblem som att inducera arbetskraft och hjälpa till med förlossning, liksom för gynekologiska svårigheter som smärtsam menstruation och livmoderproblem. Trots att andra fördelar undersöks används och forskas bockhornsklöver för närvarande mest för två ändamål: som galaktagog, vilket är något som kan hjälpa en ammande mamma att öka sin bröstmjölksförsörjning och som ett sätt att sänka blodsockernivåerna hos personer med diabetes, som båda undersöks.

Bockhornsklöver bra för

Bland andra fördelar tyder viss forskning på att bockhornsklöver kan:

 1. Minska risken för diabetes.
 2. Förbättra mjölkproduktionen och flödet.
 3. Förbättra viktminskningen.
 4. Höja testosteron och öka spermieantalet.
 5. Minska inflammation.
 6. Minska risken för hjärt- och blodtrycksförhållanden.
 7. Smärtlindring.

Bockhornsklöver sexlust

Förutom dess antiinflammatoriska egenskaper har det också visat sig öka testosteronnivåerna, förbättra manlig lust, förlänga erektionens hållbarhet och förbättra reproduktiv funktion hos män som behövs för en bättre sexlust.

I det här fallet, bockhornsklöver har dessa egenskaper eftersom det fungerar för att öka testosteronnivåer genom att rikta in sig på manlig sexualitet direkt samtidigt som du arbetar för att minska kroppsfettnivåer, förbättra muskelmassa, och kontrollera blodsockernivåer – som alla hjälper till att höja testosteronnivåerna i kroppen.

Fenugreek testosterone

Bockhornsklöver är en ört som är medlem i familjen Fabaceae av växter.

En metaanalys genomfördes.

Försök som studerar effekten av en bockhornsklöver extrakt tillägg på testosteronnivåer hos män har visat att det har en statistiskt signifikant effekt, enligt en ansedd källa.

Kvinnor har också utsatts för forskning som har genererat jämförbara resultat. I en studie från 2015Trusted Source administrerade forskarna 600 mg bockhornsklöverfröextrakt eller placebo två gånger om dagen i åtta veckor till 80 kvinnor i åldern från 20 till 49 år. Jämfört med placebo, extraktet resulterade i en betydande ökning av fenugreek testosteronnivåer och ökad sexuell lust.

Fenugreek training

Bockhornsklöver kompletterande tillskott visade sig vara säker och väl tolereras. Forskarna fann att bockhornsklöver tillskott uppvisade positiva fördelar hos manliga frivilliga under resistens träning utan några kliniska biverkningar.

Wankhede, et al. “Positiva effekter av bockhornsklöver glykosid tillskott hos manliga deltagare 3 under motståndsträning: En randomiserad kontrollerad pilotstudie.” Journal of Sport and Health Science (2015) 1e7: Före tryck.

Köp Bockhornsklöver 1kg

Bockhornsklöver är en växt som producerar en ört som länge har använts i örtterapi. En frekvent komponent i indisk mat, Det kan också användas som ett näringstillskott.

74.41 Krona

Bockhornsklöver viktminskning

Metifron har en mängd olöslig fiber, är nödvändigt för korrekt matsmältning och hjälper tills att eliminera toxiner som kan ha ansamlats i kroppen. För det andra, eftersom det är en superfood, hjälper det till att hålla blodsockernivån under kontroll och kan till och med hjälpa till att reglera inflammation, som har kopplats till både viktökning och vikt. Långsiktiga bockhornsklöver viktminskning frön har visat sig hjälpa till att förbättra ämnesomsättningen och insulinresistens.

Det finns ännu mer sätt på vilket det kan hjälpa dig att tona upp! Flera forskare har visat att galactomannan, en vattenlöslig heteropolysackarid som finns i bockhornsklöverfrön, kan hjälpa till med viktminskning genom att minska fettbildningen. Som ett resultat bör deras många hälsofördelar vara tillräcklig motivation för dig att experimentera med och ta dem konsekvent.

Vad är bockhornsklöver bra för

Bland andra fördelar tyder viss forskning på att bockhornsklöver kan:

 1. Minska risken för diabetes.
 2. Förbättra mjölkproduktionen och flödet.
 3. Förbättra viktminskningen.
 4. Höja testosteron och öka spermieantalet.
 5. Minska inflammation.
 6. Minska risken för hjärt- och blodtrycksförhållanden.
 7. Smärtlindring.

Fenugreek flavor

Bladen och fröna från en växt som kallas bockhornsklöver plockas ofta för sitt näringsvärde. Människor blir ibland skrämda att lära sig att det har en stark lönn essens med en söt doft, trots att det inte smakar särskilt sött.

Lite bitter, med en svag bränd brun sockersmak, är det mer på den bittra sidan. Den har också en liten nötig smak, men lönnsmaken är den mest framträdande funktionen.

Fenugreek powder

Även om bockhornsklöver kan tyckas vara ett främmande ord, är det en allmänt funen ört vars namn grovt översätts som “grekiskt hö”. När det gäller desi-ord handlar det om methi. Bockhornsklöverpulver, även känt som pulveriserade bockhornsklöverfrön, är en krydda som ofta används i indisk matlagning. Det ger inte bara en distinkt och smakrik smak till måltiden, utan det bidrar också till våra kroppars övergripande välbefinnande.

Fenugreek köpa

Bockhornsklöver, även känd som methi, är en ört som ofta används i indisk mat på grund av dess unika smak och hälsofrämjande egenskaper. När du köper bockhornsklöverfrön är det viktigt att få dem i sitt färskaste skick för att få de största fördelarna från dem.