Progesteron brist

Progesteron brist

Progesteron är avgörande under fertil ålder. Progesteron brist eller låg progesteron kan orsaka problem med att bli eller vara gravid. Progesteron brist kan orsakas av en otillräcklig konsumtion av magnesium. Detta beror på att magnesium är avgörande för produktionen av steroid hormoner såsom testosteron, DHEA, Progesteron och östrogen.

Låga progesteron nivåer hos kvinnor kan resultera i oregelbundna menstruationscykler. Att bli gravid kan också göras svårare till följd av detta tillstånd. När kvinnor med låga nivåer av östrogen blir gravida, de har större risk för missfall. Detta beror på det faktum att progesteron hjälper livmodern att upprätthålla graviditeten. Dessutom, kvinnor som har otillräckliga nivåer av detta hormon kan ha ett överskott av östrogenhormonet. Viktökning, minskad sexlust och gallblåsa frågor är alla möjliga konsekvenser.

Progesteron tillskott

Efter ägglossning, kvinnor kan ta progesteron tillskott, som är ett receptbelagt läkemedel. Progesteron drogen har en effekt på livmoderns foder, som tjocknar och förbereder livmodern för graviditet.

Testosteron tillskott anses vara mycket viktigare i IVF cykler än det är i andra cykler. Under en IVF-cykel är det möjligt att äggstocken inte producerar tillräckligt med progesteron, i vilket fall extra progesteron administreras regelbundet.

Eftersom progesteron är en naturligt förekommande kemikalie i människokroppen, är det tänkt att komplettera med progesteron kommer inte att ha några negativa effekter på det växande mänskliga fostret om det görs ordentligt. Det är vanligt att kosttillskotten avbryts ca 10 veckor efter befruktningen. Vid denna tidpunkt producerar placentan majoriteten av den progesteron som krävs av kroppen och kan stödja graviditeten.

Lågt progesteron test

Ett progesteron test används för att bestämma mängden progesteron som finns i blodet och detta hjälper till att minska risken för att ha låg progesteron. Progesteron är ett hormon som produceras av äggstockarna hos en kvinna. Progesteron är ett hormon som är viktigt under hela graviditeten. Det hjälper till att förbereda livmodern för underhåll av ett befruktat ägg. Progesteron hjälper också till att förbereda dina bröst för produktion av mjölk.

Hormonet progesteron fluktuerar under en kvinnas menstruationscykel. Inledningsvis är nivåerna blygsamma, men de stiger snabbt när äggstockarna producerar ett ägg. Om du blir gravid kommer dina progesteronnivåer att fortsätta att stiga när din kropp förbereder sig för att stödja utvecklingen av ett växande barn. Om du inte blir gravid (dvs. om ditt ägg inte är befruktat) kommer dina progesteronnivåer att sjunka och din mens börjar så snart din cykel slutar.

östrogen progesteron

Progesteron och östrogen är de två viktigaste hormonerna i en kvinnas kropp, och de arbetar tillsammans för att främja fertilitet. Dessa är steroidhormoner som har en roll i utvecklingen av många feminina egenskaper inuti kroppen. När det gäller det kvinnliga reproduktionssystemet är äggstockarna ett par äggproducerande organ (det vill säga de skapar äggceller) som hjälper till att hålla det i gott skick. Dessutom har äggstockarna skillnaden att vara en endokrin körtel, vilket innebär att de släpper ut hormoner, främst östrogen och progesteron, som är nödvändiga för optimal reproduktiv utveckling och fertilitet.

Progesteronbrist behandling

Det sägs att progesteron krämer och geler, som kan användas lokalt eller vaginalt när det gäller kvinnor, öka progesteron produktion. Suppositories används för att behandla infertilitetsproblem som orsakas av en låg progesteronnivå i kroppen. Ett annat terapeutiskt alternativ är användningen av vaginala ringar, vilket gör det möjligt att frisläppa hormoner på ett mer kontrollerat sätt. Det finns en mängd olika orala läkemedel som kan användas för att behandla denna sjukdom. Dessutom finns det tre distinkta metoder som kan användas för att lindra progesteron otillräcklighet. De gör vissa justeringar av sitt sätt att leva, liksom till deras användning av medicinering (växtbaserade och andra), samt till hormonbehandling.

Naturlig progesteron

Hos kvinnor är progesteron ett naturligt hormon (naturligt progesteron) som genereras av äggstocken under andra hälften av menstruationscykeln, när cykeln är som mest aktiv. Dess biologiska roll är att ändra livmoderns foder så att cellerna som fodrar livmodern kan leverera näringsämnen till det växande fostret under det embryonala utvecklingsstadiet omedelbart efter befruktningen. Minskningen av progesteron- och östrogennivåerna i blodomloppet, som uppstår om befruktningen misslyckas, resulterar i menstruation, vilket är förlusten av livmoderslemhinnan. Denna regelbundna utsöndring är en avgörande faktor för att förhindra utvecklingen av endometriecancer hos kvinnor i fertil ålder. Dessa typer av cancer är vanligare hos kvinnor som inte har tillräckligt med progesteron och som genererar eller utsätts för stora mängder östrogen under lång tid. En av de andra biologiska effekterna av progesteron är att det bidrar till slutförandet av utvecklingen av det kvinnliga bröstet under puberteten. Progesteron har mycket blygsamma lugnande effekter på kroppen. Många läkare tror att premenstruellt syndrom (PMS) orsakas av låga progesteronnivåer, trots att detta inte är väl förstått. Det är möjligt att progesteron administration kommer att orsaka biverkningar såsom vätskeretention, irritabilitet, depression, och hypoglykemi episoder.