Testosteron brist

Testosteron brist

Testosteron är ett hormon som produceras av testiklarna och binjurarna som har ett brett spektrum av åtgärder i hela kroppen.

Testosteron är viktigt för att upprätthålla muskelmassa och benstyrka, liksom för hårutveckling och sexuell funktion. Testosteron brist eller lågt testosteron kan ge symtom som minskad energi, dåligt fokus, depression, låg libido och erektil dysfunktion, för att nämna några exempel. Testosteronbrist kännetecknas av låga testosteronnivåer och ett eller flera av följande symtom. Hos män i 50 -årsåldern är testosteronbrist utbredd och drabbar cirka 7 procent av befolkningen, och prevalensen ökar med åldern.

öka testosteron

Testosteron är det primära könshormonet hos män, även om det också finns i små nivåer hos flickor.

Det är ett steroidhormon som genereras i både testiklarna hos män och äggstockarna hos kvinnor.

Små mängder produceras också av binjurarna.

När det gäller manlig puberteten, testosteron är en av de främsta orsakerna till fysiska förändringar såsom större muskelmassa, en djupare röst, och ökad hårutveckling.

Även om det är nödvändigt under hela mognaden och in i det gamla livet är det lika viktigt att upprätthålla lämpliga nivåer.

Hälsosamma nivåer av hormoner hos vuxna är avgörande för allmän hälsa, sjukdomsrisk, kroppssammansättning, sexuell funktion och nästan allt annat i kroppen.

Dessutom, öka dina testosteronnivåer kan resultera i betydande ökningar av muskeltillväxt och vitalitet i så lite som några korta veckor.

Intressant nog har det också en betydande inverkan på kvinnors hälsa och välbefinnande, särskilt på området sexuell hälsa.

Resultaten av forskningen är mycket avgörande: både män och kvinnor bör vidta åtgärder för att upprätthålla friska testosteronnivåer, särskilt när de blir äldre.

 1. Motion och lyftvikter
 2. Ät protein, fett och kolhydrater
 3. Minimera stress- och kortisolnivåer
 4. Få lite sol eller ta ett D-vitamintillskott
 5. Ta vitamin- och mineraltillskott
 6. Få massor av vilsam sömn av hög kvalitet
 7. Ta några av dessa naturliga testosteron boosters
 8. Följ en hälsosam livsstil och undvik östrogenliknande föreningar

Testosteronbrist kvinnor

Det är möjligt för kvinnor att ha låga testosteronnivåer på grund av en mängd olika faktorer, inklusive oophorectomy, adrenalectomy, binjuresjukdom, hypofyssjukdom, HIV-infektion, tidigt äggstockssvikt, Turners syndrom, och användning av hög dos kortikosteroider och vissa östrogenpreparat. Vissa kvinnor kan uppleva testosteron otillräcklighet till följd av naturliga klimakteriet eller som ett resultat av enkelt åldrande. Utvecklingen av ett konsensusperspektiv på diagnos av kvinnliga androgen brist syndrom (FADS) pågår för närvarande, och de nuvarande teknikerna för att behandla testosteron otillräcklighet hos kvinnor diskuteras i denna artikel. Resultaten av nyligen kliniska studier med hjälp av en experimentell testosteron depotplåster för kvinnor diskuteras i ytterligare detalj. Inverkan av konventionella ERT/HRT på testosteronnivåer hos naturligt klimakterie kvinnor undersöks, med särskild tonvikt på variationer mellan östrogen distribution via muntliga och transdermala lägen av administration.

Testosteronbrist symtom

Lågt testosteron kan manifesteras på olika sätt, inklusive fysiska tecken och symtom. Vissa är närmare associerade med låga T -nivåer än andra (specifika tecken och symtom). Andra kan vara eller inte vara associerade med varandra (ospecifika tecken och symtom). Din läkare hjälper dig att förstå dina personliga förhållanden. Testosteronbrist symptom inkluderar:

 1. Minskad sexlust
 2. Nedsatt erektil funktion
 3. Förlust av kroppshår
 4. Mindre skäggtillväxt
 5. Förlust av muskelmassa
 6. Känner mig väldigt trött hela tiden (trötthet)
 7. Fetma (övervikt)
 8. Symtom på depression

Testosteron tillskott

Testosteron tillskott består av:

 1. D-asparaginsyra
 2. D-vitamin
 3. Tribulus Terrestris
 4. Bockhornsklöver
 5. Ingefära
 6. DHEA (DHEA)
 7. Zink
 8. Ashwagandha (engelska)

Testosteronbrist orsaker

Med tidens gång minskar mängden testosteron i en mans kropp stadigt. Denna naturliga minskning börjar efter 30 års ålder och fortsätter med en hastighet av cirka 1 procent varje år under resten av sitt liv.

Det finns ett antal ytterligare möjliga konsekvenser som orsakas av att ha testosteronbrist eller låga nivåer av testosteron, inklusive dessa anges nedan:

 1. Skada på testiklarna (trauma, avbrott i blodflödet till testiklarna) eller infektion i testiklarna är också möjligheter (orkit)
 2. Kemoterapi används för att behandla cancer.
 3. Hemokromatos är till exempel en metabolisk sjukdom (för mycket järn i kroppen)
 4. Hypofysen dysfunktion eller tumörer är tillstånd som påverkar hypofysen.
 5. Läkemedel såsom smärtstillande medel, hormoner som används vid behandling av prostatacancer, och steroider är alla förbjudna (såsom prednison)
 6. Sjukdom som antingen är akut (kortsiktig) eller kronisk (långsiktig).
 7. Missbruk av alkoholhaltiga drycker
 8. Levercirros är en leversjukdom.
 9. Kronisk njursvikt (njursvikt) är ett medicinskt tillstånd som uppstår över tid.
 10. Hiv/aids
 11. Sarkoidos är till exempel en inflammatorisk sjukdom (ett tillstånd som orsakar inflammation i lungorna och andra organ)
 12. Kallman syndrom är ett tillstånd där (onormal utveckling av hypotalamus, en körtel i hjärnan som kontrollerar många hormoner)

Testosteronbrist män

Minskad testosteronproduktion (manlig hypogonadism) är en sjukdom där testiklarna (manliga reproduktiva körtlar) inte genererar tillräckligt med testosteron för att upprätthålla sexuell funktion (ett manligt könshormon).

Testosteron hjälper till i underhåll och utveckling av följande egenskaper hos män:

 1. Sexuella funktioner
 2. Muskelmassa
 3. Tillräckliga nivåer av röda blodkroppar
 4. Bentäthet
 5. Känsla av välbefinnande
 6. Sexuell och reproduktiv funktion

Testosterontillskott kvinnor

Några exempel på testosteron kosttillskott som kan konsumeras av kvinnor:

1. TestoFuel (testoFuel)

TestoFuel

Den innehåller 100 procent naturliga komponenter som D-asparaginsyra, D-vitamin och ostronextrakt, som alla har visat sig öka testosteronnivåerna.

Dessutom, Om du lider av irritation eller ett deprimerat humör, detta piller kan vara fördelaktigt. Genom att öka dina testosteronnivåer, ditt nya, mer attraktiva utseende kan hjälpa dig att vända ditt humör, hålla dig motiverad och må bättre varje dag.

Jägartest

Testo SupplementsNär du köper Hunter Test köper du en äkta kvalitetsprodukt. Men vad betyder egentligen termen “premium”? Till att börja med får du hela 180 kapslar i varje flaska, och du behöver bara ta 6 varje dag. Detta innebär att du kommer att kunna få mer testosteron-öka kemikalier i ditt system dagligen, vilket kommer att resultera i större resultat.

Detta är inte bara sant, utan också komponenterna i receptet är av högre kvalitet än de som finns i konkurrerande varor. De har inte klottrade eller skurit hörn på något i den här produktionen. Till exempel innehåller det höga koncentrationer av väsentliga komponenter som D-asparaginsyra, som har visat sig öka testosteronnivåerna med så mycket som 60% i vissa studier.

3. Främsta hanen

Prime Male

Naturliga komponenter utgör hela Prime Males formulering, som kan ses i sin helhet online. Den innehåller D-AA, Black Pepper Extract, Boron, Ashwagandha, och andra testosteron boosters vid optimala koncentrationer att ha största möjliga inflytande på testosteronnivåer.

Formeln har vetenskapligt bevisats och är helt transparent. Eftersom det är en produkt som mestadels marknadsförs mot killar har vi placerat den på nummer tre på vår lista. Inget behov av att oroa sig eftersom denna testosteron booster för kvinnor är fortfarande effektiv och är en annan högkvalitativ testosteron booster för kvinnor.

Testosteronbrist ledvärk

Många av oss räknar med att ha periodisk värk och smärta när vi åldras, men ihållande ledvärk är en stor källa till oro för ett stort antal individer. Hos dem som har låga T-nivåer kan de ha ökad risk för ledbesvär och artrit. Den goda nyheten är att forskning tyder på att testosteron substitutionsterapi kan vara effektivt för att lindra gemensamma obehag hos individer med låga testosteronnivåer. Det kan finnas en mängd potentiella teorier för varför testosteron kan vara fördelaktigt vid behandling av ledvärk, och forskning fortsätter för närvarande. Rådgör med en av våra medicinska experter om dina symtom för att avgöra om du har låg testosteron och för att utforska behandlingsalternativ om du tror att du kan lida av det.

Testosteronnivå

Mäns testosteronnivåer i blodet är vanligtvis i 270-1070 nanogram per deciliter intervall, med en genomsnittlig nivå på 679 nanogram per deciliter. En typisk manlig testosteronnivå når sitt maximala vid 20 års ålder, varefter det börjar sjunka gradvis. Många människor tror att testosteronnivåer som är över eller under det vanliga intervallet indikerar att kroppen är ur balans. Dessutom, vissa experter tror att de friskaste män har testosteronnivåer mellan 400 och 600 nanogram per deciliter av blod.

Högt testosteron kvinna

Testosteron är ett manligt könshormon, ofta känt som en androgen, som genereras i små mängder av äggstockarna hos kvinnor. När testosteron kombineras med östrogen, det kvinnliga könshormonet, det hjälper till i tillväxt, underhåll, och reparation av en kvinnas reproduktiva vävnader, benmassa, och mänskliga beteenden.

Testosteronbrist test

När det gäller män, testosteron är det viktigaste könshormonet. Under en pojkes puberteten, testosteron är ansvarig för utvecklingen av kroppshår, tillväxten av muskler, och fördjupningen av rösten. Hos vuxna män reglerar det sexlust, hjälper till att upprätthålla muskelmassa och hjälper till att producera spermier. Kvinnor innehåller testosteron i sina system också, men i mycket lägre koncentrationer än män.

Koncentrationerna av testosteron i blodet bestäms av detta test. Majoriteten av testosteron i blodet är bunden till proteiner i kroppen. Gratis testosteron hänvisar till testosteron som inte har kopplats till ett protein på något sätt. Det finns två primära typer av testosteron tester:

 1. Totalt testosteron, som inkluderar både bifogat och gratis testosteron, är en typ av testosteron.
 2. Gratis testosteron, som är ett test som bara mäter gratis testosteron. Gratis testosteron kan ge mer information om specifika medicinska problem.

För mycket testosteron

Drincic tror att de medicinska problem som resulterar i överdriven testosteron är sällsynta. Tecknen på anabola steroider användning är ofta förväxlade med symtomen på överdriven testosteron, enligt Dr. Aziz. Anabola steroider, som ofta missbrukas av idrottsmän och kroppsbyggare, är syntetiska kopior av det manliga hormonet testosteron som används för att öka muskelmassa och styrka. De har potential att åstadkomma beteendemässiga och känslomässiga förändringar som ilska, paranoia, otålighet och dåligt beslutsfattande.

Testosteronnivåer kvinnor

Är det inte sant att östrogen är drivkraften bakom kvinnlig sexuell lust medan testosteron är drivkraften bakom manlig sexuell lust? Alla har dock båda – det är bara att kvinnor har mer östrogen och män har mer testosteron.

Det är en androgen, vilket innebär att det är ett “maskulint” könshormon, och det är involverat i reproduktionsprocesserna, utvecklingen och upprätthållandet av en hälsosam kropp.

Testiklarna är den primära platsen för testosteronproduktion hos män. Testosteron genereras i äggstockarna, binjurarna, fettceller, och hudceller i kvinnors kroppar, bland annat.

I allmänhet producerar kvinnors kroppar mellan en tiondel och en tjugonde mängden testosteron som mäns kroppar gör.

Vissa kvinnor kan ha högre eller lägre nivåer av testosteron och högre eller lägre nivåer av östrogen (“kvinnliga” könshormoner) än andra, beroende på deras genetiska makeup.

Testosteronbrist huvudvärk

Alla som någonsin har lidit av migrän eller klusterhuvudvärk förstår hur fruktansvärda och oskadliga de kan vara. Har du någonsin funderat över vad som kan orsaka den bländande våndan och andra symtom du upplever? Dina hormoner kan vara en bidragande faktor.

Hormoner och huvudvärk är tydligt kopplade till kvinnor, enligt forskning. Periodiska fluktuationer i nivåerna av de kvinnliga hormonerna östrogen och progesteron förekommer runt menstruationstiden. Migrän huvudvärk kan utlösas av dessa förändringar.

Emellertid, En ökning av kvinnliga hormoner under graviditeten kan tillfälligt lindra migrän symtom under en kort tid. Dessutom har många kvinnor ett fullständigt upphörande av migrän efter att de når klimakteriet.

Förhållandet mellan hormoner och migrän hos män är mindre uppenbart. Emellertid, viss forskning visar att låga testosteron (låga T) nivåer hos män kan vara en bidragande faktor till migrän. Mer studie behövs för att avgöra om testosteron behandling kan användas för att lindra migrän.