Fenugreek extrakt (Testofen) effekt på styrka och testosteron

Fenugreek extract - Testofen

29 apr 2020 — Gencors fenugreek-extrakt testofen kan öka styrka, aerob uthållighet och mager kroppsmassa hos friska män som tränar. Detta är enligt en studie som publicerades i Transitional Sports Medicine Journal som testade Testofens effektivitet för att påverka mager kroppsmassa, fettmassa, över- och underkroppens muskelstyrka och uthållighet hos män. Studien bygger på forskning som fann extraktet för att främja gratis testosteron, vitalitet och en hälsosam sexuell lust hos män. Positiva resultat visar synergin mellan traditionen för ayurvedisk medicin och kliniska prövningar.

 

Fenugreek extract, testosteron och testofen
Användningen av bockhornsklöver finns i ayurvedisk medicin.

“Efter år av forskning som visar Testofens positiva effekter för män, ville vi bedöma dess effekt på muskelstyrka och uthållighet”, säger Ramasamy Venkatesh, vd på Gencor Pacific. “Resultaten verifierade de kraftfulla effekterna av Testofen och stödde vår initiala hypotes att deltagarna skulle uppleva förbättringar i kroppssammansättning, muskelprestanda och uthållighet.”

Den dubbelblinda, randomiserade, dosrespons, kliniska prövningen på åtta veckor genomfördes på RDC Global med 138 friska, icke-rökare manliga deltagare. Resultaten tyder på att Testofen är både effektivt och agerar på ett dos-respons sätt.

Studien drog slutsatsen att Testofen i doser på 300 mg per dag och 600 mg per dag, i kombination med ett effektivt träningsprogram, hade överlägsna positiva effekter i lägre kroppsstyrka. Testofen i en dos av 600 mg per dag visade också en minskning av kroppsmassa, kroppsfett och en ökning av magert massa vid åtta veckor. Gruppen på 600 mg visade också en ökning av testosteronkoncentrationen från baslinjen till åtta veckor.

Detta överensstämmer med befintliga kliniska studier som visar att Testofen har positiva effekter på anabola och androgena prestanda hos vuxna män och lägger till litteraturen om produkten.

“Dessa signifikanta och positiva resultat visar att Testofen kan vara ett effektivt ergogeniskt hjälpmedel för dem som snabbt vill förbättra sin träningsprestanda och kroppssammansättning utöver enbart träningspass”, säger Chase Shryoc, vice vd för försäljning och affärsutveckling. “Vi ser fram emot att införliva Testofen i nästa sportnäringsprodukt.”

Tidigare i år fick Gencor fyra kanadensiska hälsopåståenden för sin ingrediens som härrör från fenugreekextrakt, Libifem, för kvinnors hälsosamma åldrande.. Libifem-produkter i Kanada kan nu hävda att de “hjälper till att öka kvinnors sexuella lust”, “hjälper till att stödja kvinnors hälsosamma sexlust och libido”, “hjälper till att främja kvinnors sexuella upphetsning” och “kan hjälpa till att minska klimakteriebesvär, såsom värmevallningar och nattliga svettningar . ” Libifem är en del av Gencors portfölj av hälsosamma ingredienser för kvinnor, som alla stöds av vetenskapliga studier och baseras på de olika stadierna i kvinnans liv.

Andra naturliga testosteronfrämjande ingredienser inkluderar sågpalmetto, en palmbär vars fytonäringsprofil är rik på fettsyror och steroler. Dess extrakt används för mäns hälsa, inklusive urinvägshälsa och normalisering av prostata. Ny teknik inom mikroinkapsling av sågpalmetto från Valensa International ger dosering av extraktet utan smak, vilket underlättar användarvänligheten för att möta den dagliga rekommenderade dosen för prostatahälsa.